Målgruppe: Kurset er målrettet personer, der har eller søger beskæftigelse indenfor fugebranchen.
Beskrivelse:
Deltagerne:
- Kender forskel på en lov, en bekendtgørelse og en vejledning.
- Kender til tilblivelse af love, bekendtgørelser og vejledninger.
- Kan anvende gældende love, bekendtgørelser og vejledninger, herunder relevant arbejdsmiljølovgivning og At-vejledninger.
- Kan udføre fugearbejde under hensyntagen til regler for byggearbejde og relevant lovgivning.
- Kan forestå myndighedskontakt i forbindelse med anmeldelser og tilladelser ved fugearbejde.
Målgruppe: Kurset er målrettet personer, der har eller søger beskæftigelse indenfor fugebranchen.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
- Forstå og anvende betegnelser og begreber i forbindelse med fugearbejde
- På baggrund af viden om de forskellige fugeløsninger finde de bedste fuge- og materialeløsninger
- Forstå og anvende begreber i forbindelse med fugekonstruktioner
- Udføre grundlæggende fugearbejde under hensyntagen til sikkerhed og sundhed, herunder arbejdet med farligt affald.
- Forstå og anvende grundlæggende begreber om bæredygtig adfærd.
Målgruppe: Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring
Beskrivelse:
Deltageren kan:
planlægge og udføre fugearbejde ved vinduer og døre m.m. ved såvel nybyggeri som ved renovering, ud fra kendskab til egnede fugeprodukter, hæftefladernes materiale og fugens opbygning.
anvende forskellige værktøjer til udførelse af fugeopgaver.
anvende kendskab til forskellige fugeprodukters egenskaber og anvendelsesområder.
beregne fugebredder ud fra kendskab til elementernes bevægelse.
beregne forbrug af bagstop og fugeprodukter.
vurdere om en given opgave indeholder risici, der indebærer skærpede arbejdsmiljømæssige foranstaltninger eller krav om yderligere uddannelse.
udføre arbejdet efter gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvende anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.
anvende god praksis for grøn omstilling indenfor arbejdsområdet, herunder affaldssortering og brug af EPD'er på de valgte materiale
Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte, der har brug for at videreudvikle færdigheder i grundlæggende faglig regning til brug i arbejdet eller deltagelse i f.eks. AMU.
Beskrivelse: Deltageren styrker og videreudvikler sine færdigheder inden for grundlæggende faglig regning med henblik på løsning af faglige opgaver i branchen eller i forbindelse med erhvervsrettet voksenuddannelse. Deltageren kan anvende de fire regningsarter: plus, minus, gange og dividere og kan anvende regningsarterne såvel ved overslagsregning som ved brug af lommeregner og computer. Endvidere kan deltageren regne med procenter, promiller og brøker samt anvende forholdsregning.
Målgruppe: Faglærte og ufaglærte personer der har eller søger beskæftigelse i jobs, hvori der forekommer arbejde med opstilling, ændring eller nedtagning af rulle- eller bukkestilladser.
Beskrivelse:
Deltagerne kan opstille, ændre og nedtage rulle- og bukkestilladser i henhold til brugsanvisningen for den pågældende stilladsopstilling samt gældende lovgrundlag, således at stilladset er sikkert at arbejde på for de medarbejdere, der efterfølgende skal anvende stilladset.
Deltagerne kan foretage en vurdering af, om stilladset som helhed er planlagt opstillet forsvarligt, set i relation til opgaven, dvs. hvilket arbejde der skal udføres fra stilladset, instruktionen fra arbejdsgiveren, leverandørbrugsanvisningen og opstillingsvejledningen.
Deltagerne kan varetage egen og andres sikkerhed ved opstillingen, og sikre at det udleverede materiel og værktøj anvendes korrekt ud fra viden om opstillingsstedet, dvs. tilstrækkelig viden om jordbund, og byggematerialers egnethed til fastgørelse mv.
Deltagerne har viden om lovgrundlaget på området, herunder ansvarsfordelingen i forhold til relevante aktører, og kan vurdere om stilladsmateriellet er forsvarligt, dvs. uden skadelig råd og korrosionsskader.
Uddannelsen opfylder kravet til særlig uddannelse i forbindelse med opstilling, ændring og nedtagning af stilladser højere end 3 meter jf. gældende regler fra Arbejdstilsynet.
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer der færdes på stilladser i forbindelse med udførelse af deres arbejde.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
Udføre håndværksmæssige opgaver fra stillads, for eksempel opmuring, facadereparationer, vinduesisætning, maling af vinduer og facader mm.
Udføre opgaverne med fokus på sikkerhedsmæssige foranstaltninger i henhold til gældende sikkerhedsregler og vejledninger vedrørende færdsel på stillads.
Udvise korrekt adfærd og brug af stilladset.
Udføre arbejdet efter gældende regler vedrørende belastning af stilladset, således at materialer og værktøj placeres korrekt på stilladset under udførelse af arbejdet.
Foretage rapportering af fejl ved stilladset, f.eks. fjernet afstivning eller forankring, manglende rækværk eller afskærmning mm.