Målgruppe: Faglærte eller ufaglærte som anvender maskinerne i forbindelse med deres arbejde inden for bygge- og anlægsbranchen.
Beskrivelse:
Deltagerne kan anvende forskellige typer af lifte (bom-, sax- og trailerlifte)i forbindelse med udførelse af arbejdsopgaver indenfor bygge-, montering- og installationsområdet, herunder:
Vurderer liftens anvendelighed til den konkrete opgave på baggrund af viden om liftens arbejdshøjde, løftekapacitet/brug af belastningsdiagrammer, transport- og opstillingsmål
Opstille liften under hensyntagen til underlaget, stabilitet samt ydre forhold så som vind og afspærring af arbejdsområde m.v.
Udføre daglig kontrol check i.h.t. betjeningsvejledningen for den pågældende lift
På baggrund af viden om gældende lovgivning og liftkontrolordningen anvende lifte under hensyntagen til eget og andres arbejdsmiljø herunder medvirke til forebyggelse af ulykker.
Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.
Beskrivelse:
Deltageren kan foretage de rigtige disponeringer til at variere arbejdsstillinger i forhold til arbejdsgange og arbejdsfunktioner i eget job, inddrage relevant teknik i forhold til arbejdssituationen samt anvende relevante øvelser til at forebygge skader og opnå øget velvære. Deltagerens handlinger sker på baggrund af viden om konsekvenser af arbejdsbelastninger inden for eget jobområde.
Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidning med baggrund i viden om psykiske og fysiske spændingers påvirkning af hinanden.
Deltageren kan indhente information om ergonomi, herunder relevant lovgivning og vejledninger fra f.eks. Arbejdstilsynet og BAR.
Målgruppe: Personer, der har eller søger beskæftigelse inden for transportbranchen eller andre brancher, hvor der ydes kundeservice.
Beskrivelse:
Deltageren kan, efter gennemført uddannelse, anvende servicebegrebet ved den direkte kontakt med kunderne, og kan skelne mellem forskellig kundeadfærd samt er bevidst om, at hver adfærd kræver særlig opmærksomhed og serviceniveau. Endvidere kan deltageren yde en kompetent og værdig service over for særlige kundekategorier som fx fysisk handicappede, samt anvende almindelige salgspsykologiske metoder.
Endelig kan deltageren, som firmaansat med en formuleret firmapolitik om kundeservice, anvende denne i overensstemmelse med den kompetence vedkommende er tildelt.
Målgruppe: Uddannelsen retter sig medarbejdere der skal føre teleskoplæssere eller lignende multifunktionsmaskiner.
Beskrivelse:
Efter gennemført uddannelse og bestået certifikatprøve kan deltageren føre teleskoplæssere i henhold til Arbejdstilsynets bek. nr. 1978 af 27/10/2021
Efter gennemført uddannelse kan deltageren:
- aflæse lastdiagrammer.
- betjene teleskoplæssere sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt herunder teleskoplæssere med krøjefunktion.
- afsætte og optage byrder sikkerhedsmæssigt forsvarligt.
- vurdere byrders vægt og tyngdepunktets placering og vide, om byrden ligger stabilt og anhugget korrekt, inden der løftes.
- vælge egnet palle-/løftetilbehør.
- gennemføre de eftersyn, som føreren af teleskoplæssere er ansvarlig for.
- tilegne sig viden om den konkrete maskine, der skal anvendes med udgangspunkt i leverandørens brugsanvisning.
- arbejde med sikkerhed, miljøforhold og arbejdsmiljø efter gældende lovgivning/anbefalinger herunder bæredygtig opgaveløsning i funktionsområdet.
Efter gennemført uddannelse har deltageren kendskab til:
- risici forbundet med arbejde med teleskoplæssere med gafler, mandskabskurv og andre funktionsdele der kan tilkobles en teleskoplæsser.
- risici forbundet med teleskoplæssere, der anvendes til kranarbejde.
- teleskoplæsseres opbygning og sikkerhedsanordninger.
- sikkerhedsanordninger der kræves på teleskoplæssere, der anvendes som kran, men som ikke findes på almindelige teleskoplæssere.
- teleskoplæsseres beregnede anvendelse herunder anvendelsesbegrænsninger.
- stabilitetsforhold og korrekt anvendelse af støtteben.
- jordbundsforhold og underlagets bæreevne.
- korrekt køre teknik herunder afpasning af hastighed og brug af forlæns-/baglæns-/krabbekørsel mv.
- forskellige stablingsteknikker i forhold til byrdens beskaffenhed.
- regler for eftersyn og vedligeholdelse af teleskoplæssere herunder smørring af maskinen, forholdsregler ved lækage af hydraulikolie, brud på slanger og rør mm.
- korrekte arbejdsteknikker og bruge anbefalede (lovpligtige) hjælpe- og værnemidler.