Målgruppe: Alle, der har eller ønsker beskæftigelse inden for bygge- og anlægsområdet.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
For en given opgave tilegne sig viden om nødvendig kvalitet i arbejdets udførelse i forhold til branchenormer, fejl og mangler samt materiale- og tidsforbrug.
Vurdere udførelsen af eget og kollegers arbejdet ud fra et kvalitetsmæssigt og et økonomisk aspekt.
Vurdere kundens forventninger og krav til arbejdets kvalitet i forhold til de givne muligheder for kvalitetsforbedringer.
Målgruppe: Personer der har eller søger beskæftigelse inden for fugebranchen.
Beskrivelse:
Deltagerne kan i forbindelse med fugning af køre- og landingsbaner:
- Udføre fugning af køre- og landingsbaner, broer og øvrige trafikerede arealer af beton, ved brug af forskellige typer af fugematerialer og relevant værktøj.
- På baggrund af viden om fugens opbygning og anvendelsesmuligheder udføre fugearbejde på vejbelægninger under hensyntagen til vejrforhold.
- Beregne bredde og dybde af fugen samt mængde af fugemateriale, der skal bruges.
- Udføre arbejdet efter relevante anvisninger og gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning, herunder hensigtsmæssige arbejdsstillinger samt anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.
- Anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet.
Målgruppe: Kurset henvender sig til medarbejdere med eller uden brancheerfaring.
Beskrivelse:
Deltageren kan i forbindelse med fugning af specialfuger:
Udføre specialfugning som ved maritime forhold, laboratorier, fødevareproduktion, structural glasing, glaslimning og forsegling m.m. ved brug af forskellige typer af fugematerialer samt brug af relevant værktøj.
Udføre vandtæt fugning af bassiner og kanaler med udgangspunkt i viden om det enkelte fugemateriales sammensætning og anvendelsesmuligheder.
Udføre specialfugearbejde med udgangspunkt i viden om fugens opbygning og anvendelsesmuligheder og under hensyntagen til vejrforhold.
Beregne bredde og dybde af specialfugen samt mængder som er tilknyttet arbejdsprocessen.
Foretage nødvendigt vedligehold af det anvendte værktøj og udstyr
Udføre arbejdet efter relevante anvisninger og gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning, herunder hensigtsmæssige arbejdsstillinger samt anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.
Anvende god praksis for bæredygtig adfærd indenfor arbejdsområdet.
Målgruppe: Personer, der har eller søger beskæftigelse inden for transportbranchen eller andre brancher, hvor der ydes kundeservice.
Beskrivelse:
Deltageren kan, efter gennemført uddannelse, anvende servicebegrebet ved den direkte kontakt med kunderne, og kan skelne mellem forskellig kundeadfærd samt er bevidst om, at hver adfærd kræver særlig opmærksomhed og serviceniveau. Endvidere kan deltageren yde en kompetent og værdig service over for særlige kundekategorier som fx fysisk handicappede, samt anvende almindelige salgspsykologiske metoder.
Endelig kan deltageren, som firmaansat med en formuleret firmapolitik om kundeservice, anvende denne i overensstemmelse med den kompetence vedkommende er tildelt.
Målgruppe: Medarbejdere inden for jobområdet, der er tømrer eller har lignende kompetencer.
Beskrivelse:
Deltagerne kan:
Udføre en termografering af en given bygning.
Foretage termografiinspektion af bygninger ud fra kendskab til (DS) Dansk Standards normer.
Tolke termografier ud fra kendskab til en bygnings fysiske forhold såsom relativ luftfugtighed, dugpunkter og kuldebroer.
Anvende termografier til kvalitetssikring af udført isolerings- og tæthedsarbejde og til identifikation af nødvendige forbedringer af bygninger eller bygningsdele.
Anvende termografering til rådgivning af bygherrer/ kunder om bygningers varmetab og muligheder for forbedringer, herunder de tekniske, arkitektoniske og økonomiske konsekvenser af forbedringer.
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer, der er ansat hos entreprenører og ledningsejere, der arbejder "i marken" med anlæg, drifts- og vedligeholdelsesopgaver, og som udfører afmærkning af vejarbejder. Beviset har en gyldighed på 5 år, hvorefter det skal fornys.
Beskrivelse:
Deltagerne kan efterleve de bygherrekrav om afmærkning og sikkerhed, der stilles i forbindelse med vejarbejder på statsvejnettet samt vejarbejder, der er underlagt samme regler. Deltagerne har et sådant kendskab til de grundlæggende bestemmelser vedrørende afmærkning, materialer, sikkerhed, lovgivning og vejregler, at de kan udføre korrekt afmærkning af vejarbejder med opsætning af skilte og afspærring i forskellige trafiksituationer efter godkendt rådighedstilladelse og godkendt afmærkningsmateriel. Deltagerne kan udføre korrekt afmærkning af typiske stationære og bevægelige vejarbejder efter gældende bestemmelser og kender hele processen vedrørende opsætning og nedtagning af afmærkning. Desuden har deltagerne en sådan viden om ulykkesfaktorer, der kan forekomme ved mangelfuld afmærkning af vejarbejde, at de kan eliminere disse og dermed medvirke til at øge trafiksikkerheden for både sig selv, og de kolleger, der arbejder på vejen, samt medvirke til at øge trafiksikkerheden for andre trafikanter.
Ifølge Vejdirektoratets Instruks for råden over vejareal, skal uddannelsen gennemføres med 5 års interval.