Transport

Transport

Learnmark Efteruddannelse

Kranløft med entreprenørmaskiner under 8 t/m

Vi har pt. ingen hold på dette kursus. Hvis du skriver dig op via kursusagenten, får du besked, når vi opretter nye hold.
Kursuspris
Pris for faglærte/ufaglærte i job eller selvforsørgende:
DKK 624,00
Pris for øvrige deltagere (Jobcenter betaler for ledige):
DKK 3.462,25
Info om fag
48995 - Kranløft med entreprenørmaskiner under 8 t/m

Målgruppe: Medarbejdere indenfor jobområdet, der har eller søger job som maskinfører inden for Bygge og anlægsområdet. Det anbefales, at deltageren tidligere har gennemført grundlæggende uddannelse - eller har erhvervserfaring inden for jobområdet. Man skal være fyldt 18 år og som minimum have et traktorkørekort.

Beskrivelse: Deltagerne kan,
Udføre kranløft med entreprenørmaskiner og lignende funktionsmaskiner op til 8 t/m i forbindelse med bygge og anlægsopgaver.
Vurdere, planlægge og udføre opgaver med anhugning ud fra nødvendig viden om tyngdepunktsplacering, korrekt afsætning og sikring af byrden ud fra et stabilitetssynspunkt.
Vurdere og identificere forskellige risikomomenter i anhugnings- og transportprocessen, herunder hensyn til byrdens skarpe kanter, skridningseffekt og løse genstande.
Udføre arbejdet ud fra viden om almindeligt anhugningsgrej, dets mærkning og gældende regler for stropbelastning, sikkerhedsfaktorer, kassationsgrænser samt lovpligtige eftersyn og opbevaring.
Fungere som signalmand og dirigere anhugnings- og transportprocessen ved hjælp af arbejdstilsynets standardtegn samt kommunikere ved hjælp af radio, fx. ved løft, hvor føreren af maskinen ikke har tilstrækkelig udsyn under udførelsen.
Redegøre for maskinernes indretning og lovpligtige sikkerhedsudstyr ved udførelse af kranarbejde, herunder lovpligtigt eftersyn.

Fagnummer: 48995 Kranløft med entreprenørmaskiner under 8 t/m Varighed 3 dage Pris for faglærte/ufaglærte i job eller selvforsørgende: DKK 624,00 Pris for øvrige deltagere (Jobcenter betaler for ledige): DKK 3.462,25