Topbanner_alle_2800x40010

Lær at styrke dit lederskab

Learnmark Efteruddannelse og Hedensted Erhverv tilbyder i samarbejde en ny runde af kurset ”Den grundlæggende lederuddannelse”.
Learnmark Efteruddannelse og Hedensted Erhverv tilbyder i samarbejde en ny runde af kurset ”Den grundlæggende lederuddannelse”. Uddannelsen henvender sig til ledere og ansatte med lederansvar, som gerne vil have flere værktøjer i lederværkstøjskassen. 
 
Her kan du læse om uddannelsens indhold, og de gode erfaringer, som to tidligere kursister har taget med sig efter fuldendt forløb.

Forventninger til uddannelsen

Jørn Beck-Nielsen er teknisk chef i Frimodt Pedersen, som leverer gear, gearmotorer, elektromotorer og specialmotorer til industrien.

 Line Ramdal er indehaver af Blomsterhuset Ramdal, som har filialer i Tørring og Hedensted. I Blomsterhuset Ramdal gøre man meget ud af at individualisere produkterne ud fra kundernes ønsker, så kunderne er stolte af at give dem videre til alle livets specielle lejligheder.
 
De har begge deltaget i Den grundlæggende lederuddannelse på Learnmark Efteruddannelse.
 
Jørn Beck-Nielsen havde klare forventninger til uddannelsen.
 
 ”Jeg ville primært lære mere om mig selv og få værktøjer til at håndtere situationer og mine medarbejdere på jobbet”.
 
Line Ramdals forventninger til uddannelsen gik i en lidt anden retning.
 
”Mit mål var at blive klogere på, hvad ledelse egentlig går ud på - og at lære noget om mig selv”.
 
 Den grundlæggende lederuddannelse består af 13 kursusdage og tager udgangspunkt i kursisternes egne erfaringer. På den måde bliver refleksion over egen og andres ledelsesstil bragt i spil og sat i perspektiv.

Afvekslende undervisning

Undervisningen veksler imellem oplæg, undervisning i plenum, undervisning i grupper og praktiske øvelser.
 
Her havde Jørn Beck-Nielsen inden uddannelsens begyndelse været lidt skeptisk, da han med egne ord aldrig har været meget for gruppearbejde.

 ”Det fungerede rigtig godt. Jeg var lidt forbeholdende over for det, da gruppearbejde aldrig har været mig. Men jeg blev meget positivt overrasket. Samspillet mellem kursisterne gav meget og kombinationen mellem øvelser og refleksion var super god. Og så blev vi udfordret på et passende niveau,” fortæller Jørn Beck-Nielsen.
 
Line Ramdal synes rigtig godt om den afvekslende undervisningsform.

”Det var megagodt. Jeg kommer fra et praktisk fag og står af, når det bliver for teoretisk. Teorien fungerede, fordi der blev koblet noget praktisk på, så jeg forstod, hvad det handlede om. Underviserne forstod, hvor vi kom fra – vi er jo ikke akademikere,” siger Line Ramdal

Fokus på det praktiske

På uddannelsen lærer deltagerne om deres personlige ledelsesstil, herunder områder hvor de eventuelt kan gøre tingene anderledes. Derudover får de træning i konfliktløsning, motivation af medarbejdere, at give konstruktiv feedback, effektivisering af møder og værktøjer til at håndtere uddelegering af opgaver.
 
”Jeg ved ikke om jeg blev overrasket, men alligevel fik jeg meget selvindsigt, som måske kom lidt bag på mig. Jo bedre man kender sig selv, jo bedre kan man håndtere andre. Og det handlede det rigtig meget om,” siger indehaveren af Blosterhuset Ramdal.
 
Jørn Beck-Nielsen var overrasket over niveauet på Den grundlæggende lederuddannelse, som passede perfekt til ham.
 
”Det var ikke højtragende, men meget praktisk anvendeligt og rigtig godt. Samspillet mellem kursisterne var også rigtig godt. Vi havde meget forskellige baggrunde, som gjorde, at mange vinkler blev bragt i spil. Det var godt for en som mig, der er praktisk orienteret,” understreger han og roser samtidig kursuslederen, Lene Glyngø Jensen, for at være rigtig dygtig.

Straksudbytte hjemme i virksomheden

 Den grundlæggende lederuddannelse består af fem moduler:
  • Ledelse og det personlige lederskab
  • Kommunikation som ledelsesværktøj og mødeledelse
  • Lederens konflikthåndtering og vanskelige samtaler
  • Situationsbestemt ledelse
  • Forandringsledelse. 
 
I Frimodt Pedersen er der sket ændringer, efter Jørn Beck-Nielsen deltog på Den grundlæggende lederuddannelse. På spørgsmålet om, hvordan han er blevet en bedre leder efter at have deltaget uddannelsen svarer han.
 
”Det burde du spørge mine medarbejdere om. For første gang i firmaets historie holder vi dog MU-samtaler nu. Og der har jeg fået meget god feedback fra medarbejderne. Jeg er blevet mere opmærksom på de bløde værdier og på forandringsledelse. Det vil sige, at vi nu lytter mere til medarbejderne og ikke er låst fast i at gøre tingene, som vi altid har gjort. Så medarbejderne, de to direktører og jeg er blevet mere inddraget i et samspil i beslutningsprocesserne,” fortæller han.
 
Line Ramdal har også fået en større selvindsigt, som smitter af i den daglige ledelse i Blomsterhuset Ramdal. 

 ”Jeg tror helt sikkert, at jeg har fået klargjort mine holdninger og har fået en større selvindsigt. Det har gjort mig mere klar i min daglige ledelse. Jeg synes også, at man, når man er samlet i plenum, får indsigt i, at det er en svær disciplin – ikke bare for mig, men for alle,” siger hun.