Topbanner_alle_2800x40012_(1)_(2)

Praktisk lederuddannelse giver brugbare værktøjer til mellemledere

Morten_og_Grethe_Nissens_Cooling_Solutions_t__t_so(1)
Den grundlæggende lederuddannelse er en praksisnær lederuddannelse, som giver især mellemledere en solid værktøjskasse, som de kan bruge i den daglige ledelse. Det har to team leads fra Nissens Cooling Solutions A/S erfaret, og de er nu godt i gang med Den videregående lederuddannelse.

”Jeg er blevet meget mere sikker i min rolle som leder, fordi jeg har lært meget om mig selv og er blevet bedre til at kommunikere.”

Sådan fortæller Grethe Wohlgemuth, der er team lead i montageafdelingen hos Nissens Cooling Solutions A/S. Hun har sammen med sin kollega Morten Lund Petersen fra logistikafdelingen afsluttet Den grundlæggende lederuddannelse på Learnmark Efteruddannelse. De er nu i gang med Den videregående lederuddannelse.

De har begge været team lead i deres afdelinger i et års tid, og de har hver ansvaret for et team på mellem 17 og 35 medarbejdere. I samarbejde med afdelingslederen skal en team lead få produktionen til at køre så smidigt som muligt. Det indebærer blandt andet, at bemandingsplanen til dagens mange opgaver skal justeres løbende.

 

Cases fra hverdagen i virksomheden

Morten Lund Petersen talte med sin chef om, at han gerne ville på kursus i kommunikation og konflikthåndtering, og de fandt sammen med en konsulent på Learnmark Efteruddannelse frem til, at Den grundlæggende lederuddannelse kunne give ham de nødvendige værktøjer.

”Det har været et meget lærerigt forløb, hvor vi har haft mange cases fra vores hverdag i virksomheden. Det har betydet, at jeg har kunnet bruge det, jeg har lært i undervisningen, med det samme. Jeg har blandt andet lært, at jeg skal være bedre til reagere hurtigere i potentielle konflikter, så vi ikke kommer højt op på konflikttrappen,” fortæller Morten Lund Petersen.

 

Værktøjer, der virker

Som mellemleder står man i hverdagen overfor en lang række dilemmaer og krydspres, og mange oplever, at de mangler værktøjer til at håndtere dem. Grethe Wohlgemuth oplever, at hun på Den grundlæggende lederuddannelse fik de værktøjer, og hun har også lært meget om sig selv, og den måde hun kommunikerer med andre på.

”Jeg har fået gode redskaber til, hvordan jeg motiverer og involverer mine kolleger blandt andet ved at være mere anerkendende og sikre, at min kollega og jeg har en fælles forståelse for, hvordan en opgave skal løses. Redskaberne bruger jeg meget i min hverdag og oplever, at de virker godt,” siger Grethe Wohlgemuth.

Hun ser også en stor fordel i, at deltagerne på holdet kommer fra forskellige virksomheder.

”Vi har begge været i Nissens Cooling Solutions i mange år, og der ved vi lige præcis, hvordan vi kører tingene, og så er det godt at få inspiration fra andre arbejdspladser.”

 

Fra operationelt til strategisk niveau

Den grundlæggende lederuddannelse har fokus på det operationelle niveau, det nære og det anvendelsesorienterede, mens Den videregående lederuddannelse bevæger sig op på et lidt mere strategisk niveau.

”Vi kan godt mærke, at niveauet på Den videregående uddannelse er blevet højere, og jeg er glad for, at jeg har et års ledererfaring at trække på. Sværhedsgraden viser sig også i de prøver, vi skal lave, hver gang vi afslutter et forløb. På Den grundlæggende lederuddannelse var det multiple choice-test, mens vi på Den videregående lederuddannelse får prøver, der er mere casebaserede,” siger Morten Lund Petersen.

 Overvejer man, om man skal tage en lederuddannelse, har Grethe Wohlgemuth et godt råd.

 ”Spring ud i det. Kom i gang – alle dine bekymringer vil helt sikkert blive gjort til skamme!”

 

Den grundlæggende og videregående lederuddannelse

Lederuddannelsen henvender sig også til uformelle ledere uden personaleansvar og til lederaspiranter.

Learnmark Efteruddannelse tilbyder to udgaver af Den grundlæggende lederuddannelse: 

  • Den grundlæggende lederuddannelse - for alle ledere
  • Den grundlæggende lederuddannelse - for ledere i det offentlige. 

Ønsker du at bygge oven på Den grundlæggende lederuddannelse, kan du tage Den videregående lederuddannelse hos Learnmark Efteruddannelse.

    Se relevante kurser