Målgruppe: Bygningshåndværkere, der har eller ønsker beskæftigelse inden for området.
Beskrivelse:
Deltagerne kan anvende principperne for bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggeriet til at:
Udvælge materialer og byggeprocesser for mere energirigtigt og bæredygtigt byggeri.
Foretage en miljøvurdering i forhold til de anvendte materialer og byggeprocesser.
Målgruppe: Kurset henvender sig primært til medarbejdere med brancheerfaring.
Beskrivelse:
Deltageren kan:
Anvende kendskab om bygge- og anlægsmaterialers sammensætning og oprindelse til at indsamle, sortere og bortskaffe restprodukter fra byggepladsen efter tidens mest bæredygtige praksis.
Indsamle og sortere restprodukter under hensyn til love og regler og økonomiske betragtninger.
Arbejde med håndtering af restprodukter i den daglige drift med fokus på bæredygtighed, genanvendelse og opbygning af en ressourcebesparende kultur.
Arbejde med håndtering af restprodukter med fokus på social bæredygtighed.
Medvirke ved udarbejdelse af procedurer for håndtering af egne fagspecifikke restprodukter, ud fra kendskab til håndtering, sortering og mulighed for genanvendelse på byggepladsen.
Medvirke ved indretning af byggepladsen for eget fagspecifikke nærområde med fokus på bedst mulig sortering og håndtering af restprodukter.
Vurdere behov for tilkaldelse af særligt uddannet personale til håndtering af person- og miljøfarligt bygge- og anlægsaffald.
Udføre arbejdet efter gældende miljø- og arbejdsmiljølovgivning samt anvende anbefalede og lovpligtige hjælpe- og værnemidler.
Målgruppe: Personer der har eller søger beskæftigelse inden for nedrivningsområdet.
Beskrivelse: Deltagerne kan, ved nedrivning af bygge- og anlægskonstruktioner, anvende gældende lovgivning, regelsæt, anmeldelser og tilladelser, herunder krav vedr. arbejdsmiljø ved nedbrydning i henhold til brancheaftale, NMK 96, mellem Miljøministeriet og Nedbrydningssektionen.