Bus- og lastbilsimulator

Bus- og lastbilsimulator

Learnmark Efteruddannelse

Simulator giver nye bus- og lastbilchauffører rutine

Learnmark Efteruddannelse har købt en bus- og lastbilsimulator, hvor kursister uden rutine sikkert kan tage deres første køretimer. Simulatoren kan også bruges i forbindelse med lovpligtig EU-efteruddannelse.
Den svenske landevej snor sig gennem en sneklædt skov, mens trækkeren kæmper sig op ad bakken med fuldt lastet sættevogn. På fabrikkens parkeringsplads skal lastbil og hænger manøvres hen til læsserampen. En turistbus kører gæster rundt i storbyens små gader med cyklister og modkørende.
 
Det er bare nogle af de scenarier, som kursister på Learnmark Efteruddannelse kan vælge imellem, når de sætter sig ved den nye bus- og lastbilsimulator. Her kan de vælge lige præcis det træningsforløb, der passer til deres behov, samtidig med at de får en realistisk oplevelse af at køre i trafikken.

For begyndere og rutinerede

Kenneth Eriksen, underviser på chaufføruddannelserne på Learnmark Efteruddannelse, ser mange muligheder i skolens nye simulator.
 
”Kursister, der aldrig har prøvet at køre med hænger, kan få en føling med, hvordan den reagerer, når man drejer og bakker. Mere rutinerede chauffører kan fx træne defensiv kørsel, som i år er i fokus på EU-efteruddannelse,” fortæller Kenneth Eriksen.

Hør Kenneth Eriksen fortælle om simulatoren


Realistisk – uden risiko

Simulatorens tre store skærme har en god grafik, som ifølge underviseren giver et realistisk billede af at køre i virkelighedens trafik. Samtidig er der i simulatoren små motorer, så sædet vipper under almindelig kørsel og rykker sig kraftigt, hvis man fx kører mod en kantsten eller påkører en cyklist. Derudover registrerer en computer, hvor økonomisk man kører.
 
”Simulatoren kan på ingen måde afløse alle traditionelle køretimer i trafikken, men den er et godt supplement til undervisningen, hvor kursisterne uden økonomiske omkostninger kan bakke ind i en lygtepæl eller prøve, hvad der sker, hvis man ikke kører defensivt,” siger underviseren.

Evaluering efter hver kørelektion

Efter hver lektion i simulatoren får kursisten en online evaluering af, hvor godt man har klaret lektionen.
 
”På den måde kan jeg sammensætte kørelektioner til vores kursister, så de får lige præcis den træningskørsel, de har brug for. Og klarer de øvelserne uden fejl, kan de hurtigt få grønne flueben i deres opgaver og gå videre til andre øvelser, de har brug for at træne,” fortæller Kenneth Eriksen.

Mange kurser for chauffører

Learnmark Efteruddannelse udbyder transportkurser inden for disse kategorier:
  • EU-efteruddannelse gods og bus
  • Farligt gods
  • Godstransport med lastbil
  • Kran
  • Personbefordring med bus
  • Varebil
  • Vogntog
 
>> Se alle kurser på kursus.learnmark.dk